[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Groot onderhoud monumentale woonwijk in Rotterdam zuid” font_container=”tag:h1|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

In opdracht van een woningcorporatie heeft Kokshoorn Bouwadvisering in de periode tussen 2008 en 2011 een onderhoudsproject in deelgemeente Feijenoord begeleidt. Het betrof hier het verbeteren van met name de buitengevels van circa 200 stuks bewoonde eengezinswoningen van verschillende grootte.

Opvallend en bijzonder aan dit project was het monumentale karakter van de woningen waardoor een aantal specifieke details in acht moesten worden genomen.

Ook de opdracht aan 3 zelfstandig uitvoerende hoofdaannemers gaf de coördinatie van dit project de nodige complexiteit. De aanwezigheid van zowel kopers als ook huurders in de wijk hebben eveneens in het project tot ongewone situaties geleidt.

Taak van ons bureau was directievoerder met veelzijdig bijkomende functies gezien de aanbestedingssituatie en noodzakelijke begeleiding van de bewoners in de wijk.

Opvallend en bijzonder aan dit project was de intentie om het bouwproces zorgvuldig en stap voor stap te monitoren en in beeld te brengen met de bedoeling om het proces uiteindelijk ook te kunnen verbeteren en bouwprojecten wereldwijd sneller, schoner, goedkoper en daardoor efficïenter te kunnen realiseren.

Taak van ons bureau was veelzijdig gezien de ligging en van het project en omvatte zowel de projectleidersrol, de uitvoerdersfunctie als ook die van werkvoorbereider.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]